Черноморец със седем нови за старта на Трета лига

Черноморец започва похода си към Втора лига с гостуване на Родопа (Смолян). Предварително заявените от „акулите“ амбиции бяха именно завръщане в професионалния футбол. Затова и всички в клуба се надяват на летящ старт, който да осигури необходимото спокойствие в преследването на целта. Старши треньорът, който е натоварен с нелеката задача да върне Черноморец в професионалния футбол, е Слави Костенски. За младия и амбициозен специалист не е непознато чувството на промоция в по-горен ешелон на родния футбол. Именно под негово ръководство „сините“ от Бургас преминаха като на парад през „А“ Областна група и с разгромен успех на баража си осигуриха мястото в Трета лига – Югоизток.

За да извърви пътя до професионалния футбол, Черноморец няма да разчита на Мирослав Коев. Двете страни се разделиха преди началото на сезона по взаимно съгласие. За сметка на това, в отбора акостираха цели 7 нови попълнения – Борислав Трендафилов, Валентин Иванов (Литекс), Мартин Шейтанов (Литекс), Мирослав Радев (Нефтохимик), Симеон Русев (Кариана), Стоян Вергиев (Берое) и Мариян Тонев (Свиленград).

„Подготвихме се добре за предстоящия тежък сезон. Мисля, че сме готови да атакуваме челните места. Както се казва, в пълна бойна готовност сме. Нормално е да има леко напрежение, предвид и целта, която преследваме. Аз обаче вярвам в качествата на футболистите и съм убеден, че с тях можем да върнем Черноморец там, където му е мястото, а именно в професионалния футбол.

За съжаление, известно време няма да можем да използваме Любо Божинов, който получи неприятна контузия. С изключение на него, всички останали са на линия за първия мач с Родопа. Нямаме други с травми или пък такива с контузии. Тук е моментът да кажа, че ще обърнем сериозно внимание и на талантите от нашата школа. Следим внимателно тяхното развитие и по време на сезона ще разчитаме на поне 4-5 наши юноши.

Всички се готвим за победоносно начало на сезона и вярвам, че ще го постигнем.“, коментира пред клубния сайт Черноморец старши треньорът на тима – Слави Костенски.

Ето и цялата група на Черноморец, на която ще се разчита за предстоящия сезон: Мартин Теменлиев, Мартин Шейтанов, Антон Узунов, Борислав Трендафилов, Валентин Иванов, Жулиен Парушев, Любомир Божинов, Мариян Тонев, Милен Танев, Мирослав Радев, Мустафа Мустафа, Нуретин Пюскюлю, Симеон Русев, Слави Шопов, Стилиян Станчев, Стоян Мантаров, Стоян Вергиев, Стоян Кижев

Leave a Comment