Черноморец победи ЦСКА в първия си мач от турнира „Трифон Иванов“

Най-добрите футболни отбори за деца до 9-годишна възраст мерят сили в детския турнир „Трифон Иванов“, който бе открит днес във Велико Търново. Надпреварата, носеща името на Железния защитник на Етър и националния отбор, представлява финален етап от първенството във Футбол 9 и ще определи носителя на купата. За отличието днес и утре на стадион „Ивайло“ се борят отборите на „Етър ВТ“, „Левски“ /София/, ЦСКА – София, „Берое“/Стара Загора/, „Локомотив“ /Г. Оряховица/ и „Черноморец“ /Бургас/.

Турнирът „Трифон Иванов“ е иницииран от кмета на Велико Търново Даниел Панов. Второто му издание бе открито от заместник-кмета проф. Георги Камарашев, председателя на Зоналния съвет на БФС Бончо Генчев и директорът на ОП „Спортни имоти и прояви“ Петко Павлов. Те пожелаха на младите футболисти да следват пътя на легендарния Трифон Иванов и да постигнат неговите спортни успехи.

Тимовете, съставени от деца, родени след 1 януари 2006 г., са разделени в две групи, а мачовете са формат две полувремена по 30 минути. Във всяка среща на терена излизат по осем полеви играчи и един вратар.

В група „А“ са отборите на „Етър“ (Велико Търново), „Черноморец“ (Бургас) и ЦСКА-София, а в група „Б“ стартират „Локомотив“ (Горна Оряховица), „Левски“ (София) и „Берое“ (Стара Загора). В първите две срещи „Черноморец“ победи ЦСКА – София с 4:2, а „Левски“ и „Берое“ завършиха наравно. По-късно са мачовете „Етър“ – „Черноморец“, „Локомотив“ – „Левски“, ЦСКА-София – „Етър ВТ“ и „Берое“ – „Локомотив“.

Мачовете за разпределяне на местата от първо до четвърто са на рождената дата на легендарния бранител от САЩ’94 – 27 юли. Финалът на турнира започва в 11,30 ч., а награждаването на призьорите е веднага след последния съдийски сигнал.

Първото издание на спортното събитие в памет на Трифон Иванов бе през миналата година, а победител стана „Лудогорец“ (Разград). Организатори са Община Велико Търново, Зоналният съвет на Българския футболен съюз и ОП „Спортни имоти и прояви“.

Снимка: Община Велико Търново

Leave a Comment