Черноморец избра нов Управителен съвет

ФК Черноморец 1919 избра нов Управителен съвет, на провелото се днес Отчетно-изборно Общо събрание. Всички членове на досегашния УС и неговият Председател Тодор Райков подадоха своите оставки, които бяха приети.

Дневният ред на събранието съдържаше 4 точки:

  1. Представяне на годишен финансов отчет
  2. Отчет на дейността на Управителния съвет
  3. Освобождаване от отговорност на членовете на УС за 2015/2016 г.
  4. Освобождаване и приемане на нови членове на УС

Първите 3 точки бяха приети с пълно мнозинство.

Обсъждането на последната точка от дневния ред започна с прочитане на заявление от досегашния Председател на УС Тодор Райков, с което моли да бъде освободен от длъжност. Същото сториха и останалите членове.

Шестима от новите членове на УС бяха приети с пълно единодушие. Най-много гласове събра представителят на генералния спонсор на клуба „Трансвагон” – г-н Вълчо Пампоров. Останалите петима, които бяха подкрепени, са Златко Янков, Радостин Кишишев, Павлин Ковачев, Явор Жеков и Костадин Марков.

За седмото място в УС бяха предложение 3 имена – Георги Колибаров, Иван Йовчев и Мирослав Йорданов. Последният си направи отвод. От останалите двама, учредителите на ФК Черноморец 1919 дадоха повече гласове за Георги Колибаров, който стана седмият член на УС.

Събранието завърши с кратко слово на новия член на УС на клуба и шеф на „синята” ДЮШ Радостин Кишишев. „На първо място искам да благодаря на всички за тяхното присъствие и засвидетелстваното уважение към Черноморец. Благодаря и за гласуваното доверие към всички нас. Сега трябва с все сили да се борим за развитието на клуба. Аз лично ще дам всичко от себе си, за да може Черноморец да върви нагоре. Голяма крачка за нас бе вземането на част от базата на стадион „Черноморец”. Това обаче стана на много висока цена, която ще се вдига още. Искаме да вземем и трети терен на съоръжението в кв. „Акациите”. Така че всички заедно трябва да работим за привличането на още спонсори. За финал искам да благодаря на всички, които гласуваха за мен. Надявам се, че ще оправдая доверието”, заяви легендата на родния футбол.

За „акулите” предстои свикване на ОС на УС, на което новите членове да решат кой да бъде Председател.

Leave a Comment