ФК Черноморец 1919 приема ФК Вихър 1921 Айтос в последна контрола от зимната подготовка в Руен

Представителният отбор на ФК Черноморец 1919 Бургас, който се състезава в четвъртия ешелон на българския футбол, приема ФК Вихър 1921 Айтос. “Акулите”, водени от Слави Костенски ще изиграят и последната си контролна среща от зимната подготовка, преди началото на шампионата в “А” Областна група, като приемат своя опонент на стадиона в град Руен. Контролата е предвидена за неделя -25-и февруари, от 14:30 часа. Причината срещата с айтозлии да се проведе далеч от Бургас, е че теренът на стадиона в квартал “Акациите” е зает.

Юношите старша възраст U19 на ФК Черноморец 1919 Бургас с треньор Владимир Вълчев, приемат варненския Черно море в първия кръг от пролетния дял на шампионата в Елитната група U19. Двубоят с моряците е в неделя -25-и февруари, от 13:30 часа, на стадион “Черноморец” в квартал “Акациите”. Старшата възраст на Черноморец ще търси първи успех през сезона, а след привличането на редицата нови попълнения, отборът трябва да разгърне своя потенциал и да вземе нужните точки, за да остане в групата, каквато е и целта пред бургазлии. Черноморец се намира на дъното в класирането с актив от само 2 точки. “Акулите” изпуснаха победата срещу Славия в заключителните секунди на срещата, допускайки попадение за 1:1, а другата точка я взеха далеч от Бургас срещу Марек, на стадион “Бончук” в град Дупница, като отново изпуснаха победата, завършвайки наравно 2:2. През есента “акулите” разчитаха главно на момчета родени през 1999/2000/2001 година, като това си оказа влияние за класирането в шампионата. Бургазлии взеха крайни мерки, а Владо Вълчев привлече много нови попълнения. Вратарят Кристиян Валери, който имаше проблеми с картотеката, бранителят на Янтра Габрово Андриян Христов, нападателите Димитър Пейчев и Младен Джамбазов, дошли от Свети Никола, както и бранителят Денис Стефанов, който за последно игра в Черноморец, преди акулите да влязат в Елитната група. Другите четири нови попълнения са момчета дошли от градския съперник Нефтохимик. Полузащитникът Бойо Попов и бранителите Михаил Палов, Златко Ненов и нападателят Евгени Енев. Останалите нови в тима на “акулите” са полузащитниците на Монтана и Верея Стара Загора – Гюрсел Осман и Мирослав Стефанов, като не е изключено към отбора да се присъедини още някое ново попълнение. Илвиан Пеев също започва тренировки с отбора. Георги Бъчваров, Йордан Енев и Георги Върбанов бяха свалени да тренират с юношите младша възраст U17, водени от Росен Кавръков. В неделя “акулите” са мотивирани да се докажат, като излизат за победа срещу варненци. Да им пожелаем успех.

Представителният отбор, воден от Слави Костенски спечели с 5:2 последната си контрола срещу OФК Странджа-Агрокорн 2014 Средец, провела се на кампуса край Сарафово. В състава на домакините се очаква да започне и най – новото попълнение – опитният нападател Петър Колев. Любимецът на сините привърженици Стефан Трайков се завръща в състава, както и други, които отсъстваха в последните контроли поради лични ангажименти. Освен Петър Колев, неофициален дебют с екипа на бургазлии направи и другото ново попълнение – бранителят Ясен Тузаков, който игра последно за Нефтохимик, а вече записа името си, отбелязвайки на Средец.

Да пожелаем успех в неделните срещи на “акулите”!

Leave a Comment