ФК Черноморец 1919 привлече Станимир Митев

Представителният отбор на ФК Черноморец 1919 Бургас, воден от Слави Костенски се подсили с още едно ново попълнение. Опитният полузащитник от славното минало на бургаските акули – Станимир Митев, ще помога в борбата на „сините“ за промоция в Трета лига. След 15 години, Мърчо отново облече синята фланелка. Сърцатият полузащитник е роден на 25 октомври 1985г. в Бургас. Днес той се сбогува с бившите си съотборници от ФК Созопол и им пожела успех. Договорът му е прекратен по взаимно съгласие. И двете страни изказаха своите благодарности един към друг за прекараното време в Созопол.

„Искам да изкажа специални благодарности на Станимир Митев. Изключителен професионалист. Абсолютно всеотдаен във всяка една изиграна минута за Созопол. От все сърце му пожелавам успехи във всяко едно негово бъдещо начинание“, коментира силният човек на „Арена Созопол“ Румен Димов.

Станимир е третото ново попълнение в състава на Костенски, след бранителят Георги Тузаков и халфът Георги Цъцаров.

Футболната кариера на Станимир Митев стартира именно от родния Черноморец през далечната 2003 до 2005, като отбелязва 6 попадения с екипа на „акулите“ и има 45 изиграни двубоя. През 2005 преминава в тима на Несебър, а за „делфините“ има 62 изиграни мача, като е отбелязал 7 попадения. Там той играе до 2009 година, а след това през пролетта на 2010 преминава в тима на Черноморец Поморие. При поморийските „акули“, Мърчо играе до есента на 2011 и отбелязва 3 попадения в 37 мача. Това са и едни от прекрасните моменти на халфа, а с поморийци той достига до финал за Купата на България, загубен в Ловеч от Берое Стара Загора. През пролетта на 2012 Митев преминава в тима на Нефтохимик, а тогава „шейховете“ се подвизават в „Б“ група, като се завръщат в „А“ група след 7-годишна пауза. Със зелената фланелка той записва 24 мача и отбелязва 2 гола. През есента на 2013 Митев отново облича екипа на Несебър, а „делфините“ по онова време се подвизават във „В“ група, като за тях изиграва 14 мача и отбелязва 9 попадения. През пролетта на 2014 година силният човек на „Арена Созопол“ Румен Димов го привлича в Созопол, а „вампирите“ започват да пишат своята професионална история. Базата в китното градче, на която могат да завидят много футболни клубове в страната, е само началото на грандиозния проект. Станимир Митев е един от опитните футболисти в състава на Румен Димов, като има принос за влизането на отбора в „Б“ група през сезон 2014/15. С екипа на „небесносините“, опитният полузащитник има 4 сезона зад гърба си. За половин сезон във „В“ група Митев има 16 изиграни мача и 6 попадения, а година след това в „Б“ група има 21 мача и 2 гола. През сезон 2015/16 изиграва 22 срещи, в които е отбелязал 5 попадения. През миналия сезон той записва едва 1 мач, а с екипа на „вампирите“ има общо 79 двубоя и 15 попадения.

Кариерата на Станимир е свързана с много отбори, които през годините преминават през труден период. Всеотдайността, опитът и професионализма са едни от качествата на халфа, с които той печели любовта на бургаската общественост. Именно за това той отново откликна на молбата да помогне на своя роден клуб, който му даде първите футболни стъпки в професионалната кариера. Черноморец отново е в трудно положение, а Мърчо ще се окаже един от спасителите в борбата на „акулите“ за промоция в Трета лига. Не е изключено сърцатият полузащитник да завърши кариерата си там, откъдето е започнал.

Да му пожелаем успех и много попадения с екипа на Черноморец Бургас!

Leave a Comment