ФК Черноморец 1919 не е усвоявал общински субсидии

Във връзка с появили се в различни медии информации, ръководството на ФК Черноморец 1919 категорично заявява, че клубът не е получавал и усвоявал общински субсидии. Споменаваната сума от 75 хил. лв. е отпусната за издръжката на ДЮШ на друг клуб с името Черноморец, като тя по никакъв начин не касае ФК Черноморец 1919. По времето, когато беше гласувано отпускането на субсидии за спортните клубове в гр. Бургас, ФК Черноморец 1919 нямаше законово право да получава такава и нямаше претенции за това.

Школата на ФК Черноморец 1919 има солидни спонсори като МБАЛ „Лайф хоспитал”, в лицето на нейния управител д-р Спасимир Иванов и фирма „Томи“, със собсвеник Тома Томов. Всички разходи около издръжката на „синята” ДЮШ се поемат от тях, като финансирането е подсигурено на сто процента. Припомняме, че от новия сезон ФК Черноморец 1919 ще участва с всички гарнитури в първенствата и турнирите под егидата на БФС. Децата, желаещи да бъдат част от ДЮШ на ФК Черноморец 1919, ще продължават да тренират без такси и ще получат безплатна екипировка.

Същевременно Председателят на УС на СНЦ „Бъдеще за Черноморец Бургас” Тома Томов отправи апел към обществеността. „Моля да не се говори за Черноморец на Тома Томов. Черноморец не е мой, не е на Тодор Райков, не е на Ангел Стойков, не е на конкретна личност. Черноморец е на всички привърженици, на всички ветерани на клуба, на всички, които милеят за бургаската „синя” идея. Затова сме тръгнали по този изключително труден път – да върнем Черноморец там, където му е мястото, където името и традициите на този славен близо вековен клуб повеляват да бъде, а именно в професионалния футбол. И за финал бих искал да кажа нещо на всички, които в последно време са се „загрижили” за финансирането на клуба. То е обезпечено от изпълнителния директор на „Трансвагон“ АД, г-н Васил Данев.

Проблеми от подобно естество нямаме и няма да имаме, без значение в коя група ще играем. Имаме доста приятни новини за нашите привърженици и симпатизанти, които в най-скоро време ще сведем официално до знанието на цялата спортна общественост в Бургас и страната”, коментира Тома Томов.

Харесай официалната Фейсбук страница на ФК Черноморец 1919 ТУК

Leave a Comment