Стотици бургазлии призоваха стадион „Черноморец“ да бъде върнат на града

За броени часове над 400 бургазлии  се включиха в подписката за спасяване на стадион „Черноморец“.

Към призива  да се върне собствеността върху спортния комплекс се присъединиха редица клубни легенди и привърженици на най-стария бургаски футболен клуб.

Подкрепата си  за инициативата изразиха  бившите играчи на „акулите“ Златко Янков, Радостин Кишишев, Росен Кавръков, Тома Томов, Васил Стоянов, Стефан Георгиев като представител на клуба по борба „Черноморец“,  знакови фигури от клубовете по вдигане на тежести и бокс, родители на деца и юноши от клубната школа, както и няколкостотин от най-верните привърженици на футболния отбор.

Преди дни хората, които обичат и са свързани с „Черноморец“, се обърнаха към Общинския съвет и към кмета на Община Бургас Димитър Николов да бъдат започнати преговори с кръга от кредитори около предприемача Митко Събев.

Представители на „акулите“ поискаха да бъдат потърсени всички възможности спортният комплекс отново да стане притежание на бургазлии.

Организаторите на подписката определят случилото се като израз на силна обществена енергия  и ще входират откритото писмо с прикрепените към него подписи в деловодството на общината, за да послужи на участниците в преговорите с кредиторите на фалиралия общински клуб като отправна точка в разговорите за бъдещето на спортен комплекс „Черноморец“.

Leave a Comment