Стадион “Черноморец” грейна!

Централният терен на стадион “Черноморец” е в съвсем ново състояние. Преди нова година бяха засяти семена на игрището, което приличаше на джунгла от централните части на Африка. Теренът е напълно почистен, а до няколко месеца и трибуните трябва да бъдат освежени. Ремонтните дейности, поддръжката на терените – поливането и валирането продължават, докато тревната настилка придобие годен вид за игра.

Именно там Черноморец ще посреща своите опоненти в Трета лига. Бившият любим стадион “Девети септември”, люпилня на много бургазлии, вече е на разположение на “акулите”.

Заслугата за новото състояние и новата визия на терена е на ръководството на ФК Черноморец 1919, в частност и на Николай Кацаров, който от няколко години се грижи за поддръжката на терените на базата в квартал “Акациите”.

Представителният отбор на “акулите”, който извървя пътя от най-ниското стъпало – “Б” Областна група до лидерската позиция в “А” Областна група, очаква и баражите за Трета лига. Ръководството се е ангажирало с организацията, като се очакват и сериозни спонсори, които да помагат на Черноморец за връщането им в професионалния футбол. Още през следващата година “акулите” ще атакуват Втора лига, а там отборът трябва да се задържи и надгражда, а, ако му се отвори възможност, да атакува и най-високото ниво в професионалния ни футбол – Първа лига.

Клубът поддържа и още три терена, на които се води учебно-тренировъчен процес. На първи помощен вече са сложени и трибуни, боядисани изцяло в традиционния за Черноморец цвят – синьо.

 

Leave a Comment