Нов страхотен страхотен успех за ДЮШ! Само Черноморец ще представя Бургас и региона в Елитната U15

Новата Елитна група до 15 години на национално ниво вече е с ясен състав, съобщава Viasport.bg. Вчера отборите бяха утвърдени на заседание на Комисията по детски-юношески футбол към БФС, в която членуват шефове на централата и на водещи школи.

Първоначалната идея беше в Елитната U15 да влязат отборите на 14-те клуба от Първа лига плюс още два. За първото издание това не е напълно спазено, тъй като Дунав (Русе) и Витоша (Бистрица) са отказали да имат свои представители.

Техните места се заемат съответно от Черноморец (Бургас) и Витоша 13 (София). Другите два тима са Добруджа (Добрич) от Североизточна България и Спартак 1919 (Плевен) от Северозападна.

Комисията е опитала да попълни дивизията на зонално-териториален принцип.

Ето 16-те отбора за първия сезон на Елитната U15, в който ще играят деца, родени след 1 януари 2004 г. (по реда на класирането в Първа лига): Лудогорец (Разград), ЦСКА-София, Левски (София), Берое (Стара Загора), Ботев (Пловдив), Верея (Стара Загора), Славия (София), Септември (София), Локомотив (Пловдив), Черно море (Варна), Етър (Велико Търново), Ботев (Враца), Витоша 13 (София), Черноморец (Бургас), Добруджа (Добрич) и Спартак 1919 (Плевен)

Планира се първенството да стартира на 2 септември.

До края на седмицата най-вероятно ще има заседание на Изпълкома на БФС, на което съставът на групата ще бъде утвърден.

Също така стана ясно, че тази година за първи път лагерите на отбори от водещи школи – U19, U17 и U15, поети от държавата, ще бъдат в четири бази – „Царско село“ (София), Самоков, Банско и Сливен.

Leave a Comment