Левски, ЦСКА-София, Славия и още куп отбори помагат на легенда на Черноморец (ВИДЕО)

Над 20 детски отбора, сред които Левски, ЦСКА-София и Славия, ще участват в благотворителен турнир. Той е организиран в помощ на бившия легендарен централен нападател на Черноморец (Бургас) и Локомотив (София) Владо Стоянов, който се бори с коварно заболяване. Всеки отбор ще заплати такса участие, а отделно ще има и специално поставени урни, в които всеки желаещ ще може да дари каквато сума има възможност. Надпреварата е организирана от бившия вратар на Черноморец и настоящ треньор на вратарите в ДЮШ на Славия – Георги Стоянов.

Припомняме, че вече стартира и дарителска кампания, чието начало бе поставено на 28-и март, а средства се набират чрез еPay, по банкова сметка в ОББ, чрез изпращане на SMS-и и чрез абонаменти от 2 и от 5 лева.

Смс-ите могат да бъдат изпращани на Единен дарителски номер 17 777 с текст DMS VLADIMIR.

Открита е също така и дарителска сметка: Владимир Русев Стоянов/ BG10TTBB94001524198551

Може да помогнете с какво сума имате възможност.

ФК Черноморец 1919 (Бургас) и фенклуба „Сините акули“ призовават всички, които имат желание, да помогнат за набирането на средствата за лечение на голмайстора.

През 2013 година Владимир Стоянов е диагностициран с белодробен дребноклетъчен карцином. Проведени са 4 линии химиотерапия, но болестта прогресира, въпреки първоначалните много добри изгледи.

Поради изчерпване на терапевтичните възможности, на Владимир е предложено да премине през имунотерапия с Nivolumab (Опдиво). Медикаментът се прилага в България, но не и при лечение на дребноклетъчен карцином на бял дроб, затова се налага Владимир да го заплати със собствени средства, с които той не разполага.

Стойността на 6 цикъла терапия през 14 дни е 44 500 лв.

„Призоваваме всеки, който има добро сърце и отношение, да пусне един, два или повече смс-и, за да се помогне на един от най-успешните бургаски и български футболисти да преодолее този проблем, казват от фенклуба на Черноморец, който е родният клуб на Владо Стоянов.

В кариерата си Владо Стоянов е играл още за Ботев (Пловдив), испанския Депортиво (Ла Коруня)- където помага за влизането в Примера дивисион, както и в Спартак (Пловдив) и Порт Бургас. Бил е национален треньор на юношите до 19 години, както и треньор на родния си Черноморец. През 1989-а година е повикан и в националния отбор на България.

Информация за стойността на даренията и разходите по системата, както и актуалното състояние на набраните дарения може да бъде открита на интернет-адрес https://dmsbg.com/12199/dms-vladimir-vladimir-stoyanov/

Leave a Reply