Кой сега е №1? 4 безапелационни титли за ДЮШ на Черноморец!

Нови четири титли шампионски отпразнува най-продуктивната футболна академия в Бургаска област – тази на Черноморец (Бургас). След като юношите старша възраст спечелиха междуобластната група и ще играят баражи за влизане в Елитната група, сега купата си получиха и момчетата от набор 2003 с треньор Нено Ненов.

14-годишните „акули“ завършиха първи в своята група с 51 точки, спечелени след 17 победи в 18 мача. Те оставиха на 11 точки след себе си отбора на Ямбол. Представител на ОС на БФС-Бургас им връчи Купата на шампиони на Бургаска и Ямболска област преди мача на юношите младша възраст на клуба с Ураган (Бояджик).

Титла спечели и интересният набор 2005, който без никакво съмнение е един от най-добре подбраните отбори в цялата страна. Момчетата на Петър и Пламен Младенови отнесоха без никакво напрежение съгражданите си от Нефтохимик с 3:1. Петър Господинов откри резултата с глава след центриране на Михаил Михов, а по един гол след това добавиха Георги Събев и Стефан Трайков-младши. Малките „зелени“ футболисти върнаха едно попадение само благодарение на грешка в отбраната на „акулите“.

12-годишните момчета за момента имат 17 победи от 17 мача и с голова разлика 177:7. Победата им над Нефтохимик идва само ден след спечелената квалификация за Купа „Данониада“ във Варна, където „сините“ таланти вкараха 25 гола в четири мача и без никакво напрежение отиват на финалите в София на 2-и юни.

Титла има и за момчетата от набор 2006, които също са със 17 победи от 17 мача. Те обаче не успяха да продължат напред в турнира „Данониада“ просто заради лошия жребий във Варна да попаднат в група с другия отбор на Черноморец.

Родените през 2004-а година трябваше незаслужено да се задоволят с втората позиция в своята група, където отстъпиха на две години по-големите момчета от Звездичка. „Акулите“ спечелиха на терена с 4:0, но по служебен път победата им беше несправедливо отнета. Най-малките „акули“ от генерация 2008 пък са първи в шампионата на Футбол 5. И там възпитаниците на Пламен Младенов и Петър Младенов не са допуснали загуба в 20 мача.

Leave a Comment