И „Драконите“ в помощ на Владо Стоянов! Организират благотворителен мач между футболисти и фенове на Дунав

Фенклуб ,,Дунав Завинаги“ организира благотворителен мач ,,фенове срещу футболисти“ с цел подпомагане на лечението на бившия футболен национал Владо Стоянов. Мачът ще се проведе на клубната база в квартал Здравец, на 5-ти май (неделя) от 17:00 часа следобед. В него ще се изправят сборен отбор на футболисти и треньори от ФК ,,Дунав“ срещу отбор, съставен от фенове на „драконите“. Входът за мероприятието ще е в размер на 5 лева, като всички приходи са единствено и само с дарителска цел.

Владо Стоянов е бивш играч на Черноморец Бургас, Локо София, Ботев Пловдив и испанския Депортиво Ла Коруня. През 2013-та година легендарният нападател е диагностициран с белодробен дребноклетъчен карцином. Минал е през 4 линии химиотерапия, но състоянието му се влошава. На Владо е предложена имунотерапия с Nivolumab. Медикаментът се прилага в България, но се налага Владимир да го плати със собствени средства, които той няма. Стойността на 6 цикъла терапия през 14 дни е 44 500 лева.

Открита е дарителска кампания за набиране на средства, чрез ePay, по банкова сметка в ОББ и чрез изпращане на СМС-и на стойност 2 и 5 лева. Смс-ите могат да бъдат изпращани на единен дарителски номер 17 777 с текст DMS VLADIMIR.

Фенклубът на Дунав отново показва съпричастност в тежък момент и се надява да събере средства чрез този благотворителен мач. Призоваваме колкото се може повече хора да дойдат на събитието и заедно да помогнем на Владо!

Само Дунав и с Дунав Завинаги!

Leave a Comment