Започва първото събитие от програмата за 100 години Черноморец

Турнирът по футбол за ученически отбори „100 години Черноморец“ ще се проведе в събота на едноименния стадион в морския град. Събитието е първо от поредицата в чест на 100-годишнината на най-старото бургаско спортно дружество. 11 училищни отбора ще си оспорват Купата „100 години Черноморец“ в събота, 18 май.

Участниците са разпределени в две групи: По силата на жребия в група „А“ попаднаха момчетата от ОУ „Васил Априлов“ , СУ „Йордан Йовков“, ОУ „Елин Пелин“, СУ „Петко Росен“ и ОУ „П.Р. Славейков“. В група „Б“ влизат отборите на училищата „Найден Геров“, „Константин Петканов“, „Константин Преславски“, „Георги Бенковски“, ОУ „Братя Миладинови“, както и СУ „Христо Ботев“ (Камено). Отборите ще регистрират по дванадесет играчи. От тях на терена ще бъдат 6+1, а смените ще бъдат неограничени. В мачовете могат да вземат участие момчета и момичета до 3 клас.

Всеки мач ще има продължителност 15 мин. Според регламента при класирането ще се взимат под внимание головата разлика, по-големият брой отбелязани голове , а при равни показатели на два или три отбора ще се пристъпи към жребйи. След изиграването на мачовете в групите по системата „всеки срещу всеки“ първите два отбора от всяка група се класират на полуфиналите, като първият от едната играе срещу втория от другата. Победителите от тези две срещи ще играят на финала, където при равенство ще се изпълняват по три дузпи, а след тях по един удар до краен успех.

Всички участници в турнира ще получат предметни награди, а фланелките, които организаторите от „Черноморец 1919“ ще осигурят за участниците, остават за играчите. С този турнир от Инициативни комитет и от ръководството на „Черноморец 1919“ се надяват да поставят знаково начало на празненствата, свързани с предстоящото отбелязване на стогодишнината на отбора. „За нас най-важното е децата да се забавляват, да обичат футбола и да усетят магията на нашия клуб. Защото 100 години са нещо сериозно, заяви председателят на инициативния комитет 100 години Черноморец. Кулминацията в програмата ще бъде мач през лятото на стадион „Черноморец“ с участието на легендарни български футболисти от българския национален отбор, класирал се на четвърто място на Световното първенство през 1994 година.

Leave a Reply